Jagtbutikken

Checkliste

Indledning

Funktion

Materialer

Anvendelse

Gummistøvler

Red.

Checkliste

Hvad skal jeg have besluttet/vide før jeg går i forretningen ?

- Hvilken årstid skal støvlerne benyttes ?
- Til hvilken Jagtform ?
- Hvordan er terrænet ? (terrænkrav)
- Hvor stort er mit rådighedsbeløb ?


Indledning
(til toppen)
Der er en række ting man skal gøre sig klart, inden man investerer i nye gummistøvler. Udbuddet er stort, og der er forskel på, hvilken type støvle der er den mest hensigtsmæssige, alt efter hvilken type jagt støvlen skal anvendes til. Mens nogle er gode at gå langt i, egner andre sig bedre til at stå stille i lang tid af gangen i. Eksempelvis vil pürshjagt efter sommerbuk i et par syv millimeter tykke neoprengummistøvler hurtigt blive for varmt og ubehageligt. Omvendt vil fællesjagt på en kold vinterdag i et par tynde gummistøvler tilsvarende hurtigt blive for koldt. Det er altså vigtigt at tage stilling til, hvor og hvornår man skal bruge støvlen, samt hvad man skal bruge den til.

Funktion
(til toppen)
Overordnet set, tjener gummistøvler det formål, at holde fødderne tørre. De skal derudover være så funktionelle og behagelige som muligt. Man kan både få gummistøvler uden støtte i svangen, som er gode at stå stille i, og gummistøvler med støtte i svangen, som er gode at gå langt i. Oftest vil man støde på en kombination, idet man på jagt ofte både skal stå stille og gå rundt.

Materialer
(til toppen)
Gummistøvler laves i dag i mange forskellige materialer. Det er muligt at få gummistøvler i ren gummi, gummistøvler med skind indeni, eller gummistøvler med neopren. Støvler med ren gummi er oftest lavet af et meget tyndt lag gummi. De er gode til at bevæge sig stille i naturen med, idet de er meget smidige og giver en god føling med jorden. Gummistøvler med et lag af skind er bedre til fællesjagt, og især til drevet, hvor man bevæger sig meget. Her er det en fordel at udluftningen er god, idet skindet forhindrer støvlen i at klæbe til benet. De er også mere hårdføre, og yder en større beskyttelse mod grene og krat. Støvler med neopren bruges ofte om vinteren og efteråret. Materialet er det samme som i våddragter, og støvlerne er derfor gode til at holde på varmen. Ulempen ved støvler med neopren, er at de er lidt stivere i det, og at vejret ikke behøver at være særligt varmt, før støvlerne bliver meget varme at have på.

Anvendelse
(til toppen)
Støvler i ren gummi bruges primært til sommer- og tidlige efterårsjagter. Støvler med skind kan bruges om sommeren, men egner sig ikke til for høje temperaturer. De er mest velegnede til vinterjagt, og som nævnt især hvis man er driver og skal bevæge sig meget. Neopren bruges primært i vintersæsonen, og mest til stillestående jagt.

Send evt.

Kommentarer

DryMate


VŠk med vandskvulp, oliespild fra kr. 149,-
______

Trigger Stick


Nem kvalitet fra
kr. 399,-

______

Bone Crusher


Smid saven vŠk.
______


Kun Dankort