Jagtbutikken

Checkliste

Indledning

Funktion

Materialer

Anvendelse

Jagtstøvler

Red.

Checkliste

Hvad skal jeg have besluttet/vide før jeg går i forretningen ?

- På hvilken årstid skal støvlerne benyttes ?
- Til hvilken Jagtform ?
- Hvordan er terrænet ? (terrænkrav)
- Hvor stort er dit rådighedsbeløb ?


Indledning
(til toppen)
Efterhånden som producenter af fodtøj er blevet mere avancerede, er der kommet flere produkter på markedet, til stor gavn for jægere. Her tænker vi især på skind- og lærredsstøvler, men det gælder også sko. Læderstøvlen har været udbredt længe, og kendes blandt andet fra militæret. Membranstøvlen er derimod først kommet på markedet indenfor de sidste 15 år. Det bedste eksempel herpå er GORE-TEX, som efterhånden har en høj udbredelse. Når man skal på jagt, er det meget væsentligt at gøre sig klart, om man kan klare sig med en jagtstøvle, eller om man i tillæg skal have gummistøvler. Jagtstøvler er så gode i dag, at de klart er at foretrække, med mindre man skal ud i våde områder, eksempelvis med sne eller vådt græs.

Funktion
(til toppen)
I dag laver man jagtstøvler med øje for, hvad de primært skal bruges til. Der findes meget lette støvler til sommerbrug og vandring i bjergterræn, og der findes de mere tunge typer som bliver brugt i bevægelsesjagt samt mere stillestående jagt. Jo mindre krav der er til støvlens bevægelighed, desto varmere har producenterne mulighed for at gøre støvlen, eksempelvis med forskellige typer såler.

Materialer
(til toppen)
Til jagtstøvler bruger man primært lærred og skind. Som nævnt i starten, er der kommet flere former for membranstøvler på markedet. Man kan stadig købe dem uden membran, blandt andet for at reducere prisen. Her må man således ty til de gamle imprægneringsmuligheder – imprægneringsvæske til lærredsstøvler, og støvlefedt eller støvlesværte til læderstøvler – for at holde dem vandtætte.

Anvendelse
(til toppen)
Lærredsstøvler er typisk meget lette. De er derfor velegnet til pürshjagt og andre former for snigjagt. Læderstøvler giver derimod god stabilitet i fod og ankel, og er derfor mere velegnede til jagt, hvor man skal bevæge sig i ufremkommeligt terræn.

Send evt.

Kommentarer

DryMate


VŠk med vandskvulp, oliespild fra kr. 149,-
______

Trigger Stick


Nem kvalitet fra
kr. 399,-

______

Bone Crusher


Smid saven vŠk.
______


Kun Dankort