Jagtbutikken

Checkliste

Indledning

Funktion

Materialer

Anvendelse

Transportopbevaring

Red.

Checkliste

Hvad skal jeg have besluttet/vide før jeg går i forretningen ?

- Hvilket transportmiddel benyttes ? (bil, fly mm.)
- Hvad er våbendata ? (Længde, højde mm.)
- Er der specielle transportkrav ?


Indledning
(til toppen)
Det er efterhånden meget populært at tage på jagtrejser. Skal man have sit våben med ud at rejse, er behovene for transportopbevaring nogle ganske andre end når man tager på jagt i lokalområdet. Det er især vigtigt at bemærke om våbenet under transporten skal overlades i andre menneskers varetægt, som ved flyrejser. De mennesker der kommer i kontakt med våbenet under transporten, har ikke nødvendigvis den fornødne respekt for og fortrolighed med våben. Det er derfor yderst vigtigt at tage stilling til sikkerheden i våbenets transportopbevaring. Eksempelvis er det vigtigt at våbnet er spændt helt fast og der ikke er nogle løsdele som kan rasle rundt.

Mens sikkerheden altid bør være i højsædet ved transport af våben, er der også praktiske overvejelser i valget af transportopbevaring. Transporter over kortere afstande, hvor våbenet ikke skifter hænder undervejs, er noget mindre krævende. Møder man op med en stor aluminiumskasse til en jagt i lokalområdet, kan man regne med nogle skæve smil.

Funktion
(til toppen)
En praktisk overvejelse at gøre sig inden man investerer i transportopbevaring, er hvilket tilbehør der skal transporteres sammen med våbenet. Forkert transportopbevaring kan skade våbenet, og et geværfoderal eller en blød pose til en jagtbue egner sig ikke til at transportere andet end våbenet i. Det anbefales at man investerer i de dertil indrettede opbevaringsformer til remedier som høreværn og ammunition.

Materialer
(til toppen)
Etuier og transportkasser bliver i dag lavet i alle former for materialer, fra skind og kunstmaterialer til hård plast og aluminium. Materialevalget afhænger som nævnt af de krav som transportformen stiller. De bløde materialer er oftest de letteste, men egner sig ofte dårligt til længere transport. De hårdere – og ofte dyrere transportetuier – egner sig bedst til længere transport, hvor man ikke skal bære våbenet i længere tid.

Anvendelse
(til toppen)
Ikke anvendt.

Send evt.

Kommentarer

DryMate


VŠk med vandskvulp, oliespild fra kr. 149,-
______

Trigger Stick


Nem kvalitet fra
kr. 399,-

______

Bone Crusher


Smid saven vŠk.
______


Kun Dankort