Jagtbutikken

Checkliste

Indledning

Funktion

Materialer

Anvendelse

Beklædning

Red.

Checkliste

Hvad skal jeg have besluttet/vide før jeg går i forretningen ?

- På hvilken årstid skal tøjet benyttes ?
- Under hvilken jagtform vil tøjet mest blive benyttet ?
- Er der speciele krav til Camouflage ?
- Hvor stort aktivitetsniveau vil der oftest være tale om ?


Indledning :
(til toppen)
Når man skal på riffeljagt er ens beklædning styret af hvilken form for riffeljagt man skal dyrke. Så hvor man normalt siger, at der findes ikke dårligt vejr kun forkert påklædning, indebærer tøjvalget mere end kun vejret når det gælder riffeljagt. Er det anstandsjagt i minusgrader eller pürsh efter sommerbuk giver det sig selv at påklædningen er forskellig, men hvad med eksempelvis pürsh i regnvejr. Her er det vigtigere at være lydløs end tør, hvis man altså ønsker at komme til skud.
I dag er der sket utroligt meget på camouflage området. Endnu en variable man skal tage i betragtning når man skal købe nyt tøj. Her er det vigtigt at holde sig for øje hvilket bytte man jager. Det er en kendsgerning at de fleste fugle har bedre syn en eksempelvis rådyr, så valget om hvor meget camouflage man skal vælge afhænger mest af hvilket dyr man skal jage under hvilken jagtform.

Funktion :
(til toppen)
Man skal altså gøre sig klar over følgende :
- Hvad skal man på jagt efter ?
- Hvor skal man på jagt ?
- Hvilken jagtform ?
- Hvilken årstid ?
Det ene svar udelukker ikke nødvendigvis det andet, i dag hvor flere og flere forskellige materialer er kommet på markedet, men det er vigtigt at finde den rette kombination.
Man kan som udgangspunkt sige at egenskaben som camouflagetøj tilbyder virker ved at udviske konturerne og få jægeren til at falde i et med omgivelserne. Ofte kommer camouflagetøj som overtrækstøj og giver derfor mulighed for at benytte sin ”normale” jagttøj inden under. Her skal man dog være opmærksom på at det ofte giver lidt begrænsninger i bevægeligheden
Almindeligt/traditionelt jagttøj er ofte mere eller mindre lydløst men det afhænger dog som ofte af materialet. Membraner bliver oftere og oftere benyttet men har mange gange den ulempe at de knitre ved bevægelse. Det er derfor kun i butikken at man kan finde ud af hvordan kvaliteten af dit nye jagttøj er.

Materialer :
(til toppen)
Tøj industrien forsøger i disse år at overgå hinanden med nye former for stoffer. Som eksempler kan nævnes nanotech tekstiler, diverse tex membraner, lugt afvisende tekstiler og ekstra holdbare m.v.
Det er svært at sige noget generelt om holdbarheden af mange af disse nye tekstiler da de er helt nye, men det er et område man skal være særligt opmærksom på når man køber jagttøj.
Glem ikke mange af de gamle tekstiler og skind som har været brugt med rigtig gode resultater i mange år. Tiden har vist at de virker.

Anvendelse :
(til toppen)
Når man planlægger en jagtrejse er det særligt vigtigt at fokusere på det jagttøj man skal medbringe. Det forkerte jagttøj kan nemt spolere en ellers godt planlagt tur. Eksempelvis vil vandtæt og ikke særligt åndebart tøj til en jagt på den skotske højslette hvor man forventes at skulle gå meget, være til mere gene end gavn. Og således kan man blive ved.

Send evt.

Kommentarer

DryMate


VŠk med vandskvulp, oliespild fra kr. 149,-
______

Trigger Stick


Nem kvalitet fra
kr. 399,-

______

Bone Crusher


Smid saven vŠk.
______


Kun Dankort